Реєстрація /

Тепер висотність забудови регулюється новими нормами

Поверховість можуть знизити заради безпеки.

В Україні тепер будуватимуть за новими правилами, які обмежують висотність. Введено норму щодо «жовтих ліній», які мають обмежувати забудову задля безпеки при можливому руйнуванні будівель.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Тепер в генеральних планах населених пунктів і в детальних планах територій обов'язково повинні бути розділи по лініях обмеження. «Жовті лінії» – обмеження забудови з метою безпеки, щоб при можливому руйнуванні будівлі не постраждали інші споруди і не були перекриті шляхи евакуації», – сказав він.
За словами Парцхаладзе, ці лінії визначаються за принципом: чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою за висотою вона має бути.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Згідно з ДБН, «жовті лінії» обмежують зони можливих завалів житлових, громадських, промислових та інших будівель і споруд, розміщених вздовж магістральних вулиць сталого функціонування, по яких проводиться евакуація населення в особливий період та підтримується транспортне забезпечення виконання рятувальних і невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.
 

Джерело