Реєстрація /

Супермаркети планують зробити зручними для маломобільних груп населення

Розробляється будівельна норма.

Мінрегіон розробляю нову ДБН, яка передбачає вимоги щодо обов’язкового облаштування доступного простору в торговельних залах супермаркетів, гіпермаркетів та інших магазинів для всіх груп людей з інвалідністю та іншого маломобільного населення.
  
Будівлі цих закладів обов'язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.
 
Пропонується також, щоб полиці у торговельних залах та каси облаштовувалися в зручний спосіб для всіх, в тому числі, для людей з інвалідністю, які пересуваються на візках.
 
Інформація щодо розташування торговельних залів та секцій, асортименту товарів та цінників має контрастно виділятися та мати доступну візуальну форму для людей з порушеннями зору.

Читайте також: Український рітейл в очікуванні кризи 2019 року: що чекає торгові центри в Києві
 
Найближчим часом також будуть прийняті зміни у ДБН щодо проектування підприємств торгівлі, якими також вводяться вимоги до обов’язкового створення безперешкодного доступу людей з інвалідністю, зокрема:
•    скасовується обов’язкове проектування порогу або сходів при вході до будівель;
•    вводиться обов’язкове облаштування не менше 10% машиномісць для людей з інвалідністю на парковках біля цих закладів;
•    передбачається обов’язкове проектування туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах із як мінімум однією універсальною кабіною.

Джерело