Реєстрація /

Суд остаточно визнав законним ДПТ Рибальського півострова

Півострів забудовують.

Верховний суд України виніс остаточне рішення у справі про законність детального плану територій (ДПТ) Рибальського півострова. ВСУ залишив в силі рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 3 квітня 2018 року і відхилив позов про скасування рішення Київради від 29 вересня 2016 року «Про затвердження детального плану територій в межах вулиці Електриків і Набережно-Рибальської дороги в Подільському районі Києва».

Про це повідомила прес-служба SAGA Development.

Стаття по темі: Реконцепція Рибальського півострова опинилася під загрозою: хто винен?

На думку суду передбачене детальним планом території функціональне призначення землі суперечить визначеному у чинному Генеральному плані Києва використанню територій. ДПТ уточнює положення Генплану щодо планувальної структури і функціонального призначення території.

Стаття по темі: Детальний план території: складно розробити і просто скасувати?

У прес-службі SAGA Development відзначили: рішення суду вищої інстанції ще раз підтверджує, що ДПТ Рибальського півострова відповідає положенням чинного Генплану Києва, зведення поліфункціонального району на півострові правомірно, а спроби оскаржити ДПТ – політично мотивовані.

У прес-службі SAGA Development нагадали, що чинний Генплан Києва передбачає трансформацію південної і центральної частини Подільсько-Куренівського промвузла під поліфункціональне використання.

Джерело