Реєстрація /

Суд дозволив будувати готель на Андріївському узвозі

Визнали протиправним дії влади.

Суд визнав протиправним і скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Києва від 12 червня 2018 го, яким анульовано дозвіл на будівництво готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі.

Окружний Адміністративний Суд Києва прийшов до висновку, що ТОВ «Маркон» не виконало вимоги приписів ДАБК, і відповідно інспектори діяли правомірно. Однак Апеляційний суд рішення ОАСК скасував, визнав протиправними і скасував розпорядження ДАБК від 29 травня 2018 і наказ від 12 червня 2018 про анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Київська місцева прокуратура № 5 у судовому порядку вимагає знесення самочинно збудованого об’єкту нерухомості та повернення земельної ділянки у державну власність.
 
Встановлено, що без будь-яких дозвільних документів забудовник зайняв частину земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця» у Оболонському районі столиці та самочинно збудував на ній об’єкт комерційного призначення – готель площею 522,5 кв.м.

Джерело