Реєстрація /

Субсидії у Київський області отримують 30% сімей

Нагадали, як оформити допомогу.

В умовах зростання тарифів держава наразі підтримує майже 5 млн українців. Серед них – 1,8 млн пільговиків і 3 млн субсидіантів.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації з посиланням на міністра соціальної політики Марину Лазебну.

Директорка департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Галина Король уточнила, що безпосередньо на Київщині пільги на сплату житлово-комунальних послуг отримують більше 201 тисячі домогосподарств. Ще майже 136 тисяч забезпечені субсидіями на цьогорічний опалювальний період.
30%  жителів Київщини вже отримують субсидії.

Нагадаємо, що для оформлення субсидії слід звертатись:

До уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг.
•    Упродовж трьох робочих днів з дати надходження вони передають документи відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення для подальшого розгляду.

До Міністерства соціальної політики України безпосередньо в онлайн-режимі.

•    Подати документи можна дистанційно. Для цього необхідно скористатися сервісом «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти. Після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту.
•    Щоб не відвідувати соцзахист, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID. Після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді.
•    Після входу в систему потрібно буде заповнити електронні форми. Йдеться про заяву на призначення виплат і їх надання в грошовій формі, а також подачу декларації про доходи та витрати. Після підтвердження внесених даних на адресу електронної пошти надходить повідомлення про підтвердження реєстрації та подачу документів.

Стаття по темі: Що буде з цінами на нерухомість в Києві в 2021 році: прогноз від експертів ринку

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набудуть чинності зміни в законодавстві, яке регулює податки, розміри мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. На окрему увагу заслуговують зміни в тарифах на газ та електрику, які істотно виростуть з 1 січня 2021 року.

Джерело