Реєстрація /

Субсидії стане простіше оформити

Внесли зміни в процедуру.

З 1 травня в Україні вступили в силу нові правила надання субсидій населенню на оплату комунальних послуг. Одне з нововведень – ліквідація комісій, які, розглядали особливі випадки, і приймала рішення про надання субсидій. Наприклад, приймала рішення людям, що тимчасово не проживають в квартирі.

У розмові з UBR.ua заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко висловив упевненість, що паніку поширюють навмисне.

«Комісії раніше були при райдержадміністраціях. А де тепер ці адміністрації після адміністративної реформи? З 500 залишилося 120. Про яку об'єктивність комісій можна говорити? А доступ до них тепер який? 100 км. Ми ці рішення просто перевели в стандартні умови призначення», – говорить Музиченко.

За його словами, якщо раніше людина підтверджувала, що у неї не проживає, наприклад, дочка, то питання в тому, навіщо це розглядати на комісії, якщо він надає підтверджуючі документи.

Тепер всіма такими справами буде займатися не комісія, а управління соцзахисту на підставі підтвердних документів.

Більш того, звертає увагу заступник міністра, якщо раніше комісія розглядала такі питання місяць, то управління соцзахисту має буде це робити за 10 днів. Тобто субсидію призначать навіть швидше.

Стаття по темі: Що буде з цінами на нерухомість в Києві в 2021 році: прогноз від експертів ринку

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набудуть чинності зміни в законодавстві, яке регулює податки, розміри мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. На окрему увагу заслуговують зміни в тарифах на газ та електрику, які істотно виростуть з 1 січня 2021 року.

Джерело