Реєстрація /

Старий будинок поліцейської дільниці на Лук'янівці буде збережено

Був визнаний аварійним.

Приватне підприємство «Альтаїр» офіційно спростувало інформацію про демонтаж будівлі за адресою вул. Січових Стрільців, 91. Як зазначили представники компанії, заяви активістів не відповідають дійсності та суперечать реальному стану речей – будівлю не зносять, а навпаки відновлюють.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці компанії.

«Наша мета полягає у збереженні існуючої будівлі в тому стані, в якому вона колись була, та запобігання її подальшій руйнації», – йдеться у заяві компанії.

Згідно з актом обстеження, проведеного в 2018 році, будинок був визнаний аварійним, а пожежа, що сталася в 2019 році, ще більше ускладнила ситуацію. За висновками будівельної лабораторії комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» технічний стан будинку «загрожує обвалом несучих та огороджувальних конструкцій» було рекомендовано проведення цілої низки заходів, серед яких посилення зовнішніх стін, фундаменту, заміни конструкцій перекриття та покрівлі тощо.

Частину цих робіт, зокрема заміну покрівлі та відновлення окремих конструкцій будівлі, зараз і виконує Приватне підприємство «Альтаїр», адже у існуючому стані елементи будівлі загрожують безпеці оточуючих та подальша експлуатація приміщень неможлива. Але не йдеться про демонтаж чи нове будівництво.

«Ми наголошуємо, що жодні роботи не призведуть до зміни геометричних кордонів чи функціонального призначення будівлі. Наразі тривають лише роботи з поточного ремонту, перелік яких зазначений у будівельному паспорті об'єкту», – наголошують у компанії.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело