Реєстрація /

Станцію метро «Дорогожичі» хочуть перейменувати

Є пропозиція про зміну назви.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» ініціює перейменування станції Сирецько-Печерської лінії столичного метрополітену «Дорогожичі». Громадська організація вже звернулася до КМДА з пропозицією присвоїти станції метро назву «Бабин Яр».

Така ініціатива громадської організації пов'язана з тим, що станція метро розташована безпосередньо на історичній території урочища Бабин Яр – місці пам'яті, де в 1941-1943 рр. сталася одна з найбільших трагедій Голокосту.

За словами ініціаторів, такий крок стане даниною пам'яті і поваги до героїзму всіх жертв Бабиного Яру, а також всіх постраждалих в цій трагедії. Як зазначається, за часів радянського режиму згадки про ці події зазнавали утисків і замовчувалися.

«Бабин Яр є місцем злочину двох тоталітарних систем. Одна знищила в цьому місці тисячі невинних людей, а друга намагалася приховувати правду про ці події. Благодійний фонд також готовий покрити фінансування всіх заходів і робіт, які необхідно буде здійснити в зв'язку з перейменуванням станції метро «Дорогожичі», – сказав Макс Яковер, генеральний директор Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Повідомляється, що ініціативу перейменування станції вже підтримали багато киян.

Читайте також: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Раніше повідомлялося, що тепер перейменуванню вулиць, провулків, проспектів, бульварів, узвозів і проїздів передуватимуть обов’язкові консультації з мешканцями, які там постійно проживають. Відповідне нововведення запроваджено розпорядженням Київського міського голови.

Джерело