Реєстрація /

Стало відомо, які проєкти розвиватимуть девелопери у 2021 році

Будуватимуть торгівельні центри.

В Україні та Києві продовжать будівництво комерційної нерухомості у 2021 році.

Про це 100realty.ua розповідає Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution.

За словами експерта, в Україні як було недонасичення якісними торговими площами, так і залишається, тому інвестори продовжать вкладати в мега-моли, де можна буде знайти все, також розвиватимуться невеликі ТЦ біля дому – карантин навчив, що їхати через усе місто за продуктами не є безпечно. 

«Мої колеги нарахували 22 офісні центрі, які мають збудувати протягом наступних кількох років, а це + 400 тис. кв. м. Офісний центр може заробляти навіть в карантин, якщо він гнучкий у площі, ціні та плануванні. Нові офіси з гнучким плануванням – це щось середнє між коворкінгом в класичному його розумінні і стандартним офісом. Існуючі коворкінги вже практично повністю цю концепцію відпрацювали, тому ми побачимо як переформатування старих офісів з наданням максимальної кількості сервісів, так і абсолютно нові проекти. Офіси, які тяжіють до житла, теж отримають інвестиції в цьому році», – додає Андрій Рижиков.

Сьогодні єдиний показник, який цікавить українських інвесторів, – це строк окупності. «Зараз не важливо скільки та куди вкладати – головне, коли ти повернеш ці гроші назад. Гроші є, їх потрібно тільки взяти. Я часто чую плач Ярославни від системних інвесторів – вони кажуть: немає куди вкладати. Тож нам усім потрібно працювати над створенням якісних, сучасних проектів, що будуть затребувані великими інвесторами та споживачами», – резюмує Андрій Рижиков.

Стаття по темі: Що потрібно для купівлі-продажу нерухомості в Україні: перелік документів в 2021 році

Раніше повідомлялося, що карантинні обмеження спонукали усіх виїжджати за місто. Такий попит на оренду та навіть придбання заміського житла стрімко скоригував плани девелоперів щодо розвитку заміських проектів. 

Джерело