Реєстрація /

Сотням тисячам мешканців на Солом’янці пообіцяли стабільне електропостачання

Ремонтують силову трансформаторну підстанцію.

Для надійного забезпечення електроенергією клієнтів ДТЕК Київські електромережі розпочав капітальний ремонт силового трансформатору на підстанції Солом’янська 110/35/10 кВ. Підстанція живить дома споживачів Солом’янського району, в якому мешкає 374 тисячі киян, а також 2 підстанції 35 кВ «Гарнізонна» та «ГВФ», від роботи яких залежить якість електроенергії в районі, і станцію теплопостачання №1.
Необхідність ремонту обладнання виникла через його моральний та фізичний зніс. Силовий трансформатор 1976 року випуску та потребує оновлення.

«На ремонт трансформатора 40 МВА на підстанції Солом’янська ми спрямуємо 1 млн 347 тис. грн. Це інвестиція в надійне та безперебійне електропостачання жителів та підприємств Солом’янскього району», – відзначив в.о. генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

В ході ремонту будуть замінені всі пристрої контролю, які відповідають за безаварійну роботу трансформатора. Також фахівці проведуть ремонт пристрою  регулювання під навантаженням, щоб трансформатор міг в автоматичному режимі тримати постійну напругу для споживачів, а також зроблять ревізію всіх запчастин та гумових ущільнень, усунуть недоліки у разі їх виявлення. Це забезпечить надійність електропостачання клієнтів.
Ремонтні роботи триватимуть майже місяць.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело