Реєстрація /

Що відбувається на будівництвах Києва в період карантину

Продажі тривають.

На первинному ринку нерухомості за підсумками 1-го тижня карантину активні будівельні роботи продовжилися в понад 50% об'єктів, що будуються, в близько 30% – роботи велися частково, а в 20% – були тимчасово припинені.

Про це, посилаючись на дані аналітичного відділу компанії Citex Development розповіла керівник з розвитку проектів Дарина Бедя.

Що стосується роботи відділів продажів споруджуваних житлових комплексів, то практично всі були переведені в режим роботи вихідного дня (до 4-5 годин в день), але основне консультування і надання інформації про об'єкт сконцентрувалося в онлайн-режимі – в соцмережах і месенджерах. Також спілкування з інвесторами ведеться за допомогою відео-переговорів, електронного листування, а також телефонного зв'язку.

«Кількість зустрічей з потенційними покупцями безпосередньо у відділах продажів лімітовано і відбувається індивідуально і в разі крайньої необхідності. При цьому, дуже часто забудовники забезпечують клієнта засобами індивідуального захисту, якщо у відвідувача немає захисної маски», – розповіла експерт.

Оголошений карантин з цілком об'єктивних причин вплинув на рівень продажів.

«Але разом з тим це тимчасове ситуативне явище, тому що відсоток відмови від угод був досить низький. У більшості випадків вони були перенесені на термін до 1-2 тижнів. Зараз суспільство проходить стан адаптації до нових реалій. Наприклад, деякі забудовники, щоб утримати купівельний інтерес, запропонували набір додаткових знижок в розмірі до 10% при 100-процентній оплаті вартості квартир або фіксацію курсу гривні для тих, хто прагне придбати житло за національну валюту. Але в міру стабілізації ситуації в країні, інтерес до придбання житла на первинному ринку може збільшитися, досягнувши лютневого рівня», – каже Бедя.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело