Реєстрація /

Сквер на проспекті Маяковського відкриють до Дня Києва


Ремонт поки триває.

На День Києва планується відкриття після капітального ремонту «Липової алеї» – скверу між будинками на просп. Володимира Маяковського, 15-Б та вул. Оноре де Бальзака, 14.

Тут завершують роботи із влаштування доріжок із ФЕМ, велодоріжки, встановлення урн та лав, пандусу та сходів. 

Про це розповів під час години спілкування з киянами у контакт-центрі 15-51 генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король. 

Під час першої черги капремонту тут були прокладені трубопроводи поливо-зрошувальної системи, цього року передбачено будівництво насосної станції та підключення поливу. Загальна площа скверу 2,4 га. Перша черга капремонту Липової алеї охопила 1,4 га – від центральної клумби до вул. Оноре де Бальзака. Крім доріжок та елементів благоустрою, було влаштовано освітлення у центральній частині скверу. Поруч із Липовою алеєю на вул. Архітектора Ніколаєва збудовано дитячий майданчик з гумовим покриттям.

За словами Олексія Короля, цього року також будуть продовжені роботи у таких парках та скверах: на проспекті Глушкова, 9-В, у парку «Першотравневий» (тут оновлять сходи та освітлення), парк «Юність», «Супутник», «Радунка», парк «Тампере».

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що у столиці перевірять об’єкти культурної спадщини та культові споруди на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки.

Джерело