Реєстрація /

Скільки коштує оренда квартири на КПІ та Лук'янівці – свіжі дані від ріелторів

Орендні ставки у Києві зросли

У Києві ставки на оренду житла зросли, оренда квартири на КПІ та Лук'янівці не опускається нижче за 12-14 тисяч грн на місяць.

Загалом листопад 2021 року продемонстрував спад за кількістю угод з оренди квартир у Києві. Про це свідчать дані АН «Благовіст»: порівняно з жовтнем ринок оренди нерухомості у Києві у грошовому обчисленні скоротився на 13%.

Однак орендодавці не поспішають знижувати ставки – спад пояснюється сезонністю, оскільки більшість орендарів не готові нести витрати на пошук нового житла та переїзд напередодні новорічних свят.

«На ринку оренди спостерігається традиційний спад активності, який характерний для цього сезону. Водночас орендні ставки зросли. Наприклад, орендувати квартиру в районі КПІ, Лук'янівки дешевше 12 000 – 14 000 грн/міс. зараз неможливо», – наводить дані щодо ринку оренди у Києві Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

Читайте також: Новий закон змінив податки на продаж нерухомості в Україні

Частка квартир під оренду до 500 дол/міс. у Києві становить  25%. За таку суму в основному пропонуються в оренду одно- та двокімнатні квартири в Дарницькому та Святошинському районах. Зафіксовано нижній поріг для оренди квартири в Києві – 6 000 грн/міс. За такою ставкою було орендовано однокімнатну квартиру площею 32 кв.м на пр. Перемоги.

Дві третини орендованого житла у Києві припадає на сегменти 500-1000 та 1000-2500 дол/міс. У ціновому діапазоні понад 2500 дол/міс. здається в оренду лише 8% об'єктів і половина з них – це нежитлові комерційні приміщення.

Читайте також: У Києві скорочується кількість дешевих квартир, а ціни на житло продовжують зростати

Джерело