Реєстрація /

Ще одна станція київського метро відмовилась від жетонів


На «Теремках» працюватимуть лише сучасні засоби оплати

З 17 липня на станції київського метро «Теремки» працюватимуть лише сучасні засоби оплати. Про це повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

«До станції «Нивки» (вихід до пожежної частини) та станції «Іподром» (вихід до Іподрому) приєднались «Теремки» (вихід до «Магелану»). Тут працюватимуть лише сучасні засоби оплати», – говориться у повідомленні.

Прес-служба КП «Київський метрополітен» нагадала про варіанти, чим можна замінити жетон: 

  • картка метро: продається та працює на всіх станціях, як за готівку, так і безготівково; заставна вартість 15 грн (повертається при здачі картки після використання поїздок до каси); вартість поїздок від 8 до 6,5 грн, в залежності від кількості; можна проводити групу осіб (наприклад, якщо ви везете дітей на екскурсію); дійсна рік після останньої поїздки;
  • безконтактна банківська картка: працює на жовтих турнікетах; вартість поїздки 8 грн; працює з додатками ApplePay та GooglePay;
  • е-квиток: працює як в метро, так і в наземному транспорті (турнікети позначені); в метро продається на станціях – Хрещатик, Театральна, Майдан Незалежності, Лісова, Арсенальна, Академмістечко, Теремки, Видубичі, Почайна; вартість 50 грн; вартість поїздок від 8 до 6,5 грн, в залежності від кількості; поповнення онлайн.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що в Києві з 15 липня станції метрополітену «Нивки» та «Іподром» починають працювати без жетонів. Повністю жетон буде поступово виведено з обігу до 30 жовтня 2019 року.

Джерело