Реєстрація /

Шахраї привласнили нежитлові приміщення на вулиці Богдана Хмельницького у Києві

Через суд повернуть будівлю.

Київська місцева прокуратура № 10 звернулась до суду з позовом про повернення столичній громаді нежитлових приміщень вартістю понад 10 млн гривень, що розташовані на вул. Богдана Хмельницького в історичному центрі Києва.

Вказані приміщення площею 262 кв. м є комунальною власністю. Вказане майно було зареєстровано на праві приватної власності за третіми особами. При цьому первинне заволодіння фізичною особою спірним майном відбулось шахрайським шляхом на підставі неіснуючого свідоцтва про право власності.
 
У подальшому приміщення неодноразово відчужувались на підставі договорів іпотеки і на теперішній час право власності на них зареєстровано за приватним акціонерним товариством.
 
У зв’язку з викладеним, прокуратура звернулась до господарського суду міста Києва з позовом про витребування від останнього набувача спірного майна на користь територіальної громади столиці.
 
Господарським судом міста Києва 06.01.2021 відкрито провадження за вказаним позовом. Розгляд справи триває.

Стаття по темі: Через карантин популярна оренда будинків під Києвом: які напрями користуються попитом

Раніше повідомлялося, що декілька років поспіль ринок коворкінгів Києва зазнає істотних структурних зрушень. Протягом лише останніх трьох кварталів ринок коворкінгів в Києві зріс щонайменше на 22% за обсягом зайнятих площ.

Джерело