Реєстрація /

Розрахунок кошторисної заробітної плати у будівництві скасували

Зарплати виростуть.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України скасувало регулювання відомством розміру кошторисної заробітної плати у будівництві та спростив процедуру складання інвесторської кошторисної документації. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«З минулого року ми неодноразово обговорювали можливість скасування практики централізованого розрахунку фіксованої кошторисної заробітної плати та спрощення процедури розрахунку кошторисної документації в рамках децентралізації. І ми це зробили. Такі зміни дозволять визначати справедливу ринкову оплату праці для будівельників, сприятимуть покращенню інвестиційного клімату та дерегуляції в галузі»,–  сказав він.

Відповідно до змін, розмір кошторисної заробітної плати на стадії розроблення проектної документації визначається замовником (інвестором) самостійно.

При взаєморозрахунках за обсяги виконаних будівельних робіт розмір кошторисної заробітної плати визначається, виходячи з розміру, передбаченого у договірній ціні, погодженої із замовником.  

Джерело