Реєстрація /

Розпочалося будівництво пішохідного моста на Володимирській гірці


Міст буде довжиною 200 м.

На Володимирській гірці розпочато будівельні роботи із зведення пішохідно-велосипедного мосту. Новий міст, що з’єднає парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів, планують звести та відкрити наприкінці весни наступного року.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Терміни будівництва підтверджуються: до Дня Києва плануємо презентувати киянам та гостям столиці новий пішохідно-велосипедний міст. Проект амбітний, є знаковим для столиці та стане справжньою візитівкою нашої столиці. Тож ми і надалі будемо інформувати киян про хід робіт», – додав Олександр Спасибко.

Міст з’єднає два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий» та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.

Читайте також: Як отримати субсидію в Україні за новими правилами

Він буде довжиною приблизно 210 метрів, ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.
 

Джерело