Реєстрація /

Розпочали реконструкцію стадіону «Старт»

Роботи довго відкладали.

В столиці розпочато роботи по відновленню знакового для жителів міста стадіону «Старт». Тут заплановано створення сучасного багатофункціонального спортивного комплексу.

Про це повідомив Вячеслав Непоп, заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Керівництву міста разом із київської громадою вдалося захистити стадіон від забудови та домогтись його офіційного повернення в комунальну власність міста. Так, уже за 7 років Київський апеляційний господарський суд виніс рішення, на основі якого було визнано договір купівлі-продажу «Старту» недійсним. Потім, ще близько півроку пішло на те, щоб отримати довгоочікуване рішення про передачу об'єкта в комунальну власність. І ось, нарешті, настав час, коли відповідні профільні працівники розпочали втілювати в життя ескізний проект оновлення стадіону.

Як відремонтують стадіон «Старт»

•    зроблять реставрацію головного входу та спортивного ядра стадіону, при цьому зі збереженням функціоналу футбольного стадіону та всіх пам'яток історії;
•    оновлення пам’ятного знаку на честь футболістів київського «Динамо»;
•    збільшення кількості місць для глядачів до 5000;
•    комплексний благоустрій прилеглої території з формуванням ландшафтно-рекреаційного парку;
•    встановлення вуличних тренажерів та будівництва сучасного паркінгу.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело