Реєстрація /

Рекордну суму спрямують на ремонт доріг в Україні у 2020 році: на що витратять кошти

Гроші передбачать у Держбюджеті.

У 2020 році в Україні планують передбачити рекордний обсяг фінансування дорожньої галузі в обсязі 74,4 мільярда гривень. 

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Дорожній фонд у 2020 році заплановано у розмірі 69,7 млрд. гривень. Джерелами формування Державного дорожнього фонду визначено, зокрема, 100 % акцизного податку з пального і транспортних засобів та ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них. Курсова різниця вносить свої коригування у грошовий вимір цих 100%», – заявив Криклій. 

Стаття по темі: Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Гроші витратять на:

  • розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення – 38 млрд. грн;
  • будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам) – 22,2 млрд. грн;
  • заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм – 3,2 млрд. грн;
  • виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування – 6,3 млрд. грн.

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Раніше повідомлялось, що на певних ділянках в Україні почали з’являтися дороги європейської якості.

Президент України Володимир Зеленський затвердив заходи, спрямовані на створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг. Указ передбачає створення безпечних та комфортних умов для учасників дорожнього руху, розвиток мережі якісних доріг, формування сприятливих умов для бізнесу.

До 1 січня 2020 року Кабінет Міністрів має забезпечити перегляд кваліфікаційних критеріїв, фінансових і технічних вимог до учасників публічних закупівель відповідно до найкращих світових практик. Крім того, мають бути створені умови для використання новітніх технологій та матеріалів під час будівництва, реконструкції, ремонту доріг, переглянуті відповідні нормативно-технічні документи з метою забезпечення європейської якості автомобільних доріг.

Джерело