Реєстрація /

Разом з комунальним майном «Київенерго» передасть більше 3 мільярдів гривень боргів

Підрахували борг компанії.

У Київській міськдержадміністрації підрахували, що за станом на 1 січня 2018 року ПАТ «Київенерго» накопичила борги в розмірі 3 млрд. 580 млн. грн. Ці боргові зобов'язання разом з комунальним майном вказане ПАТ незабаром передасть КП «Київтеплоенерго».

Керівництво Києва просить в уряду зменшити цей борг хоча б на 729 млн. 500 тис. грн., що є непокритою різницею в тарифах.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник звернувся до Прем'єр-міністра України, Володимира Гройсмана з цим проханням.

«Сьогодні проведення розрахунків з різниці в тарифах обмежено датою передачі комунального майна від ПАТ «Київенерго» територіальній громаді Києва. Єдиним можливим джерелом фінансування розрахунків за різницею в тарифах є податок на прибуток НАК «Нафтогаз України» за 2017 рік», – поінформував чиновник.

У зв'язку з цим, керівництво Києва попросило Гройсмана доручити внести зміни до Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету на погашення різниці в тарифах для проведення розрахунків з «Київенерго».

Раніше повідомлялося, що «Київенерго» просить підняти тарифи для створення запасу палива.

Джерело