Реєстрація /

«Київенерго» просить підняти тарифи для створення запасу палива

Питання можна вирішити, не піднімаючи суми в платіжках.

ПАТ «Київенерго» просить Кабмін включити в структуру тарифів на відпуск електричної та виробництво теплової енергії на 2018 рік додаткові кошти для накопичення 10-ти денного запасу мазуту.

Про це стало відомо з листа НКРЕКУ Кабінету міністрів України.

У документі сказано, що відповідно до наказу Міненерговугілля №444 ПАТ «Київенерго» має накопичити 10-ти денний запас мазуту загальною кількістю 76,8 тисяч тонн. Для створення такого запасу підприємство просить включити в структуру тарифів додаткові кошти в розмірі 861,33 млн. грн.

За інформацією НКРЕКУ, включення додаткових коштів в структуру тарифів призведе до їх зростання. Зокрема тариф на відпуск електроенергії виросте на 13%, а тариф на виробництво теплоенергії для населення – на 7%.

Крім того, відповідно до Плану заходів з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2017/2018, затвердженого Кабміном, накопичення необхідних обсягів резервного палива повинні забезпечити обласні та міські держадміністрації і енергогенеруючі компанії.

З огляду на це, НКРЕКУ попросила Кабмін дати відповідні доручення щодо розробки механізмів фінансування створення 10-ти денного запасу мазуту без залучення тарифних засобів.

Джерело