Реєстрація /

Район майбутнього з роботами і безпілотниками побудують у Торонто

Він з'явитися на березі озера Онтаріо.

У канадському місті Торонто планується будівництво цілого «району майбутнього», де «житимуть» роботи, працюватимуть адаптивні світлофори, зведене модульне житло і їздитимуть безпілотні автомобілі. Реалізацію проекту на себе візьме «донька» компанії Google Alphabet – Sidewalk Labs. Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Район побудують на березі озера Онтаріо. Для цих цілей вже виділено п'ять гектарів землі з можливістю розширити площу до 323 гектарів.

Місцевість хочуть обладнати системою датчиків, які мають контролювати міську інфраструктуру – лавки в парках, сміттєві контейнери, рівень шуму і забрудненості у житлових приміщеннях. Передбачається відмова від використання особистого автотранспорту на користь безпілотних шатлів і велосипедів. Доріжки для велосипедистів у зимовий час підігріватимуть. Під землею прокладуть маршрути для вантажних роботів.

На розробку і тестування проекту виділять 50 млн. доларів. Впродовж року, після консультацій з місцевими мешканцями представлять детальний проект.

Нагадаємо, що в Торонто також будують житловий комплекс у вигляді мурашника.

Джерело