Реєстрація /

Пропозиція торгівельних центрів у Києві зросте на 40% за 4 роки

Деякі ТРЦ проводять реконцепцію.

У Києві прогнозують суттєве насичення якісними ТРЦ протягом 2019-2022 років. За заявами девелоперів у найближчі три роки обсяг якісних торговельних площ в столиці може збільшитись на 40%, що спричинить зростання конкуренції та перерозподілить потоки відвідувачів діючих об’єктів.

Про це повідомили експерти Colliers International.

Разом з тим об’єкти із зручною локацією та вдалою концепцією викликають активний інтерес серед відвідувачів та орендарів. Наприклад, в ТРЦ River Mall, Дніпровська Набережна, 12, який було введено в експлуатацію в серпні цього року, вже розпочали свою роботу понад  88% орендарів. Ринок в очікуванні відкриття ще двох об’єктів: ТРЦ Retroville – анонсована дата відкриття 1 квартал 2020 року, та ТРЦ Blockbuster Mall – за заявою девелопера, відкриття очікується протягом 4 кварталу 2019 року. 

Деякі об’єкти, які було відкрито більш ніж 10 років тому, в умовах зростаючої конкуренції перебувають або функціонують після реконструкції/ре концепції.

Стаття по темі: Український рітейл в очікуванні кризи 2019 року: що чекає торгові центри в Києві

Раніше повідомлялося, що на стадії будівництва знаходиться велика кількість об'єктів торгової нерухомості (GLA> 650 000 кв. м), введення в експлуатацію яких, безумовно, вплине на розвиток ринку столиці.

Джерело