Реєстрація /

Пропозиція офисів у Києві зросла на 70%

Попит значний.

Протягом 3 кварталу обсяг загального поглинання якісних офісних приміщень у Києві зріс понад 70%, порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав близько 46 тис. кв. м. 

Про це повідомили експерти Colliers International.

Загалом, протягом перших 9 місяців 2019 року, обсяг угод склав близько 131 тис. кв. м, що вже перевищує річні результати 2018 року. За результатами 3 кварталу, основну частку в структурі поглинань склали компанії ІТ-індустрії (48%) та компанії зі сфери промисловості й енергетики (33%). Нова пропозиція протягом 3 кварталу склала ~15% від заявлених до вводу в експлуатацію протягом другого півріччя 2019 року і склала близько 10 тис. кв. м.

За заявами девелоперів, до кінця року очікується до введення в експлуатацію 5 об’єктів, загальною площею близько 57 тис. кв. м. За оцінками експертів Colliers International, введення в експлуатацію деяких об’єктів з високою вірогідністю буде перенесене на 2020 рік.

Стаття по темі: Орендувати офіс в Києві: ціни ростуть, а пропозиція скорочується

Згідно з останніми даними від ріелторів, в ціновому сегменті до 500 дол/міс оренда об'єктів нежитлового фонду займає лише 15%. Найбільше число угод з оренди офісів в Києві в сегменті понад 2500 дол/міс – 36% від загальної кількості.

Джерело