Реєстрація /

Прокуратура вимагає скасувати ДПТ Воскресенки

Не всі вважають ДПТ законним.

До Окружного адміністративного суду Києва подано позов про скасування Детального плану території в межах бульвару Перова, вулиць Сулеймана Стальського, Петра Вершигори, проспекту Шухевича у Дніпровському районі Києва. З вимогою скасувати цей містобудівний документ до суду звернувся заступник прокурора Києва Сергій Репецький.

Зазначений ДПТ охоплює площу 138,56 га і передбачає будівництво торгового комплексу з наземною автостоянкою, двох багатоярусних паркінгів і двох нових житлових комплексів в північно-східній частині території. ЖК висотністю від 25 до 33 поверхів хочуть розташувати на двох ділянках загальною площею 2 га, їх загальна площа повинна скласти 98 тис. кв. м.

У північно-західній частині території планується знести торговий центр «Фуршет» і побудувати на його місці два односекційних житлові будинки, а також новий 5-ярусний паркінг.

Там же планується будівництво багатофункціональної адміністративної будівлі та багаторівневого паркінгу. У південній частині теж заплановано будівництво багаторівневого паркінгу і критого спортивного комплексу.

Проект даного ДПТ був зі скандалом узгоджений містобудівельно-земельною комісією Київради. Основні претензії до документа стосувалися порушення процедури проведення громадських слухань, небезпеки перенаселення мікрорайону, висотності нової забудови, проходження Подільсько-Воскресенського мостового переходу через озеро Райдужне.

Раніше повідомлялося, що ДПТ, які приймає Київрада, можуть стати проблемою при затвердженні Генплану.

Джерело