Реєстрація /

Виявили порушення при відбудові будинків в Бучі

Тепер будівництво контролюватимуть завдяки камерам на будівництві.

У Київській області тривають комісійні перевірки об’єктів, які відбудовуються. У суботу, 14 жовтня, спеціальна комісія перевірила процес робіт на 4-х об'єктах у Бучі. Це багатоквартирні будинки, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Їх відновлюють коштом Фонду ліквідації збройної агресії.

Про це йдеться в повідомленні начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка.

Проведено перевірку наступних об’єктів: 

  • Вул. Вокзальна, 101. Дев’ятиповерхівка на 178 квартир. Тут триває капітальний ремонт. Буде утеплений фасад будинку, замінені всі вікна, вітражі балконів. Передбачене влаштування міжповерхового перекриття, нових інженерних мереж там, де вони були пошкоджені, внутрішнє опорядження низки квартир.
  • Вул. Енергетиків, 2. На об’єкті також проводиться капітальний ремонт. Унаслідок обстрілів та окупації в цій п’ятиповерхівці на 80 квартир були вибиті вікна та балконні вітражі. Значно пошкоджений фасад. На об’єкті  проводять роботи з облаштування теплоізоляції та фарбування всього периметра будівлі, заміни всіх вікон, виконують скління балконів.
  • Вул. Києво-Мироцька, 104 Б. У цій багатоповерхівці 48 квартир, у яких мешкали понад 100 людей. Сьогодні тут також триває капітальний ремонт. Серед найбільш масштабних робіт – демонтаж пошкоджених конструкцій на всіх поверхах першого та другого під’їздів; демонтаж та влаштування плит перекриття першого під’їзду; відновлення перекриття горища, влаштування покрівлі тощо. Будуть замінені вікна та двері. Відновлять вентиляційні канали та водоприймальні воронки, влаштують систему блискавкозахисту.
  • Вул. Нове Шосе, 5.  Унаслідок артилерійських обстрілів у цьому будинку були вибиті вікна, зруйновані покрівля, міжповерхові перекриття, вигоріли деякі квартири, пошкоджені інженерні мережі. У 70-квартирному будинку буде замінений та утеплений фасад, також замінені покрівля, вікна і двері. Передбачене влаштування покриття між поверхами, внутрішнє опорядження пошкоджених квартир та відновлення комунікацій.

Перевірка виявила ряд порушень. Але на кожному об'єкті вони різні:

  • порушення терміну робіт
  • недостатня кількість працівників
  • порушення умов робіт, зокрема, немає належного огородження на об'єкті.

Він додав, що підрядники пообіцяли усунути недоліки протягом 1-2 днів. 

«Ще одна важлива вимога! Зобов'язав на об'єктах встановити камери, щоб була можливість контролювати процес відбудови. Наша головна мета – забезпечити ефективну та прозору відбудову на Київщині. Це відповідальність усіх без винятку», – резюмував начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Раніше повідомлялося, що на програми швидкого відновлення України потрібно до 15 мільярдів доларів.

Джерело