Реєстрація /

Прокуратура через суд вимагає встановити «лежачих поліцейських» біля шкіл


Мова йде про навчальні заклади у Дарницькому районі.

Київська прокуратура  у судовому порядку  вимагає від Київської міської ради обладнати ділянки доріг біля навчальних закладів необхідними дорожніми знаками та розміткою.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

«Місцева прокуратура виявила, що території, прилеглі до гімназії №315, закладу дошкільної освіти №314, гімназії №267 та школи-дитячого садка «Пролісок» не забезпечені належним чином пристроями примусового зниження швидкості, попереджуючими знаками «Діти», знаками обмеження швидкості руху та дорожньою розміткою пішохідних переходів. Вказані порушення є істотними та можуть створювати небезпеку життю та здоров'ю дітей», – повідомили в прокуратурі.

У столиці також на 12 наземних пішохідних переходах облаштують сенсорне освітлення, яке включатиметься за допомогою датчиків руху. 

Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

«Ми раді втілювати в життя проект Володимира Басовського у рамках Громадського бюджету – «Сенсорне освітлення 29 пішохідних переходів». Крім того, це дасть змогу заощадити й електроенергію – за рахунок датчику руху, який реагує на пішохода», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов. 

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Джерело