Реєстрація /

Програму субсидій розширять на час карантину

Українцям допоможуть платити за комунальні послуги.

Програма субсидій на житлово-комунальні послуги буде розширена в умовах карантину.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, на засіданні Кабміну буде прийнято рішення про встановлення компенсації додаткових витрат для 3 млн домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію на оплату окремих комунальних послуг в період карантину.

«Це буде зроблено шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі, підігріву води, користування холодною і гарячою водою. Це робиться для того, щоб компенсувати збільшені витрати сімей під час перебування вдома в період карантину. В середньому це буде близько 300 грн», – сказала Лазебна.

Вона також повідомила, що влада спростить порядок надання субсидій для людей, які втратили роботу в період карантину, і підкреслила, що на час карантину штрафні санкції не застосовуватимуться при появі боргів за комуналку.

Стаття по темі: Реструктуризація боргу за комунальні послуги: покрокова інструкція

У Мінсоцполітики також радять сплачувати за ЖКП не через відділення банків та Укрпошти, а дистанційно, використовуючи онлайн-банкінг та Інтернет.

Раніше повідомлялося, що підприємства, що здійснюють надання комунальних послуг, зокрема, облгази і обленерго не відключатимуть споживачів через неоплачені на тлі карантину рахунків.

Джерело