Реєстрація /

Програма «єОселя» запрацювала в житлових об’єктах на етапі будівництва

Потенціал пільгового іпотечного кредитування на первинному ринку складає 3-4 тис. угод на рік

Програма «єОселя» запрацювала в житлових об’єктах на етапі будівництва.

Про це повідомив Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

За його словами, це стало можливим завдяки плідній співпраці КБУ, Укрфінжитла, банків та девелоперів. На даний час уже укладено угоду на суму 2,2 млн грн терміном на 20 років за відсотковою ставкою 3%. Перший внесок склав 28% вартості квартири (понад 863 тис. грн), а щомісячні виплати за кредитом орієнтовно складуть 14,7 тис. грн. Площа придбаної за програмою «єОселя» квартири становить 87,6 кв. м.

Експерт зазначив, що акредитовані під «єОселю» об’єкти первинного ринку знаходяться в стані активного будівництва (стадія готовності від 40% до 80%) з обов’язковим дотриманням запланованих термінів завершення будівельних робіт. 

За його даними, більшість потенційних позичальників (а це понад 60%) цікавлять одно- та двокімнатні квартири площею від 40 кв. м до 70 кв. м в новобудовах Києва, Львова, Івано-Франківська, Одеси, Луцька та низці інших українських міст.

Сергій Мамедов, заступник Голови Ради директорів Конфедерації будівельників України, голова правління ГЛОБУС БАНКУ, акцентував увагу на тому, що потенціал державної програми пільгового іпотечного кредитування на первинному ринку складає 3-4 тис. угод, а це близько 40% від загальної кількості кредитів, запланованих за програмою до кінця поточного року. При цьому, за його словами, успішний досвід пільгової іпотеки в об’єктах, що зводяться, стимулюватиме подальше зростання попиту на первинному ринку щонайменше на 10-15% до кінця 2023 року.

Раніше повідомлялося, що у Києві продають землю для облаштування паркінгів.

Джерело