Реєстрація /

Повідомили про вартість будівництва сміттєпереробних заводів на Київщині

Більшість обладнання, яку встановлять на заводи, буде українського виробництва.

З’явились нові подробиці будівництва двох нових сміттєпереробних заводів на Київщині, що будуть переробляти відходи трьох громад – Бориспільської, Броварської та Фастівської. Орієнтовна вартість будівництва комплексів складатиме 117 млн доларів США.

Про це стало відомо з публікації Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Як зазначається, це перший великий інвестиційний проект, який виконується в рамках реформи управління відходами в Україні. Його реалізовуватимуть із залученням кредитних коштів від європейських банків – 70%, та приватних інвестицій – 30%.

Більшість обладнання, яку встановлять на заводи, буде українського виробництва. Інша частина приїде з Європи. Строк будівництва складає орієнтовно 18 місяців. 

Сукупно, обидва заводи на території Бориспільської та Фастівської громади матимуть потужності для переробки 470 тис. тонн відходів на рік.

Читайте також: Чи є іпотека в Україні в воєнний час?

На території Бориспільської громади вже виділили земельну ділянку у 25 гектарів під один з заводів. Фастівська громада перебуває у процесі оформленням документів для вирішення земельних питань.

Вибір проектувальників і підрядників буде здійснюватись за тендерними процедурами європейських банків, що інвестуватимуть у проект.

Джерело