Реєстрація /

Попит на оренду офісів і комерційних приміщень в елітному сегменті зростає

Орендарі підвищують свої вимоги до характеристик об'єктів.

У січні-лютому 2018 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 58 тис. 980 дол. США. Це перевищує показники грудня 2017 року на 34%.

Про це повідомила прес-служба АН Park Lane.

Частка елітного сегменту склала 3,5% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом двох місяців. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 15% від усіх витрат на оренду за підсумками даного періоду.

Квартири в структурі попиту зайняли 50%. Серед орендарів даної категорії попитом користувалися квартири переважно в Печерському (вул. Звіринецька, Коновальця, Кловський узвіз) районі. Найбільш популярний запит – 3-4-кімнатні апартаменти, з оснащенням для комфортного проживання та якісної інфраструктурою поблизу, площею 150-200 кв. м, за ставкою 18-22 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 30%. Орендарів цікавили офісні приміщення в діловому центрі столиці (вул. Олеся Гончара, Велика Васильківська, Жилянська), площею 100-300 кв. м, за ставкою 17-19 дол. за кв. м/міс., офісні площі в складі БЦ (без вхідної групи, не перші поверхи) метражем 80-150 кв. м за ціною 13-15 дол. за кв. м/міс.

Також були орендовані великі комерційні площі з окремою вхідною групою на лівому березі (Дарницький район) під магазини і фітнес-клуби. Площа таких об'єктів від 300 кв.м, орендна ставка 9-10 дол. за кв. м/міс.

Будинки в січні-лютому склали 20% об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі вибирали таунхауси в Печерському районі столиці (вул. Новоселицька), а також сучасні котеджі з ділянкою 8-10 соток в Обухівському районі (Конча-Заспа). Площа таких пропозицій – 250-500 кв.м, орендна ставка 10-15 дол. за кв. м/міс.

«На початку 2018 року ми відзначили позитивну динаміку на ринку оренди елітної нерухомості. Активний попит спостерігався на офісні і комерційні приміщення, в тому числі великі бізнес-площі. Орендарі даного сегмента підвищують свої вимоги до характеристик об'єктів, що стимулює власників модернізувати свої об'єкти», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело