Реєстрація /

Попит на багатофункціональні комплекси виросте


ЖК без інфраструктури стають менш популярними.

У Києві попит за час карантину найменше скоротився на багатофункціональні житлові комплекси та об'єктах формату live- work-play. 

«Все це говорить про те, що зараз і у найближчому майбутньому такий тип нерухомості буде більш затребуваний, ніж віддалені великі комплекси з однією функціональною складовою», –вважає провідний архітектор компанії UTG Максим Сінулін.

За підрахунками аналітиків UTG, якщо ще в січні-лютому близько 70% всього існуючого попиту було сконцентровано на житлових комплексах з розвиненою внутрішньою інфраструктурою, то після карантину частка об'єктів цих форматів в структурі продажів може перевищити 80-85%. На думку архітектора, у поняття просто «житловий будинок» в місті є всі шанси після карантину канути в лету. На зміну приходять комплекси, що включають в себе різноманітні функції і послуги, де нежитлова частина перевищує більше 10% від загальної площі. 

«Людина повинна мати можливість жити, працювати, харчуватися та відпочивати в межах однієї території МФК. До того ж такі проекти не прив'язані до сусідніх і запланованим до будівництва будівель, так як вони здатні забезпечити жителів усіх найнеобхіднішим прямо на своїй території», – пояснює Максим Сінулін. 

Стаття по темі: Через карантин популярна оренда будинків під Києвом: які напрями користуються попитом

Раніше повідомлялося, що декілька років поспіль ринок коворкінгів Києва зазнає істотних структурних зрушень. Протягом лише останніх трьох кварталів ринок коворкінгів в Києві зріс щонайменше на 22% за обсягом зайнятих площ.

Джерело