Реєстрація /

Подвійні продажі квартир в ЖК «Укрбуду» виключені

Інвесторів заспокоїли.

Подвійні продажі квартир в ЖК «Укрбуду» виключені, оскільки «Київміськбуд» має дозвіл продавати тільки оговорені договором квадратні метри.

Про це UBR.ua розповів Єгор Сміливий, директор фінансової компанії ТОВ «ФК «Житло-Капітал», яка в якості керуючого фондами фінансування будівництва (ФФБ) по кожному об'єкту контролює зведення колишніх ЖК «Укрбуду».

За його словами, власників проданого при «Укрбуд» житла забудовник не знає. Однак повторний продаж раніше проданих квартир неможлива, оскільки «Київміськбуд» має право продавати тільки вільні метри.

«Вони точно знають, які об'єкти інвестування продавалися за допомогою фінансової компанії і корпорації «Укрбуд» і які є вільними і були передані їм. По суті, забудовник і не повинен знати. При роботі керуючої компанії з ФФБ він буде дізнаватися вже в самому кінці, коли буде мною передаватися перелік об'єктів інвестування, тобто інвесторів, які мають право отримати право власності на даний об'єкт інвестування – квартиру, паркінг, нежитлове приміщення. До цього моменту забудовник в принципі не зобов'язаний це знати», – пояснив Єгор Сміливий.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело