Реєстрація /

Під Києвом побудують біоТЕС

Будівництво почнеться в місті Славутичі.

У місті Славутич Київської області планують побудувати нову біоТЕС. Інвестору передали земельну ділянку під будівництво.

У Славутичі планується створити «зелений» енергетичний кластер. Щоб місто змогло повністю відмовитися від використання природного газу в ЖКГ. БіоТЕС буде потужністю 12,5 МВт електричної та 29 МВт теплової енергії.

Також в місті вже функціонує найбільша автоматизована в Україні котельня на біопаливі. Її потужність становить 10,5 МВт, а тепло вона виробляє від дерев'яних трісок.

Раніше повідомлялося, що Держенергоефективності розробило методику розрахунку обсягів субсидій, зекономлених в результаті енергоефективних заходів. Це також дозволить перетворити субсидії на інвестиції в енергоефективність. 

Одним із завдань Фонду буде часткове повернення субсидій на фінансування заходів з енергоефективності. З 2019 року, коли розпочнеться монетизація субсидій, в будинках, де буде проведена термомодернізація, частина зекономлених субсидій повертатиметься до Фонду енергоефективності.

Джерело