Реєстрація /

Перед початком весни виріс попит на покупку будинку під Києвом

Ціни на заміську нерухомість поповзли вгору – вже плюс 5-7%

В останній місяць зими виріс інтерес до заміської нерухомості. Ріелтори за підсумками лютого відзначають зростання цін на будинки під Києвом: «Виріс інтерес до покупки будинків, що пояснюється наближенням сезону і пандемією. Ціни за останній місяць зросли на 5-7%», – говорить Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

У минулому році попит на оренду і купівлю будинку під Києвом побив усі рекорди: наростаюча епідемія коронавируса спровокувала масову втечу киян за місто, де можна було проводити багато часу на свіжому повітрі і при цьому не залишати присадибної ділянки. Тоді ж великою популярністю користувалися сезонна оренда дачних будинків, покупка нерухомості в котеджних містечках. Ставки на оренду заміського будинку під Києвом навесні 2020 року зросли на 40-50%. Кращі пропозиції були розібрані в кінці березня - початку квітня.

Скільки коштує будинок під Києвом

У 2021 році кияни вже адаптувалися до карантинних норм і такого ажіотажу не очікується. Однак АН «Благовіст» вже провело низку угод з будинками. Як правило, це будинки, зведені вже після 2000 року, з упорядкованої ділянкою, підведеними комунікаціями і якісними ремонтном:

  • будинок в с. Гореничі (Києво-Святошинський р-н) площею 180 кв. м продано за 140 тис. дол.
  • будинок в смт. Ворзель (Києво-Святошинський р-н) будинок площею 243 кв. м продано за 190 тис. дол.
  • будинок в с. Лютіж (Вишгородський р-н) площею 350 кв. м продано за 260 тис. дол.
  • будинок в с. Петропавлівське (Бориспільський р-н) площею 335 кв. м продано за 296 тис. дол.
  • будинок в с. Іванковичі (Обухівський р-н) площею 350 кв. м продано за 950 тис. дол.

Читайте також: У Києві виріс попит на квартири комфорт- та бізнес-класу

Крім того, частина покупців прицінюються до ділянок площею понад 10-12 соток в селах і передмістях з розвиненою інфраструктурою, щоб найближчим часом почати будівництво будинку під Києвом. Особлива увага звертається на наявність води (свердловина або водогін), на стабільне електропостачання, на призначення землі – пріоритет віддається, якщо земля відведена під будівництво і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Джерело