Реєстрація /

Пам’ятку архітектури на вулиці Ярославів Яр реконструюють у найближчі два роки

Укладено охоронний договір.

Пам’ятку місцевого значення на вул. Ярославів Вал, 7 (Караїмська кенаса) мають відреставрувати протягом 2019-2020 років.

Про це повідомив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

«Департамент охорони культурної спадщини уклав охоронний договір із балансоутримувачем пам’ятки – Департаментом культури. Одним із пунктів договору визначено провести ремонтно-реставраційні роботи протягом 2019-2020 років», – повідомив Олександр Никоряк.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

У договорі йдеться, що балансоутримувач несе відповідальність за нерухоме майно, усі цінні історико-архітектурні елементи екстер’єру та інтер’єру, що належать до пам’ятки. Також балансоутримувач повинен взяти участь у виконанні робіт із художнього освітлення фасадів будинку згідно із проектом, погодженим у встановленому порядку.

Своєю чергою, директор Департаменту культури Діана Попова повідомила, що Департамент вже направив до Міністерства культури на погодження проект реставрації разом із обліковою документацією та охоронним договором.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році у Будинку з химерами зроблять ремонт. Зокрема, запланована реставрація фасадів та підпірної стіни. 

Джерело