Реєстрація /

Основний попит на оренду офісів приходиться на IT-компанії

Кількість угод з офісами зросла.

Основний попит на офіси в Києві вже кілька років формують IT-компанії, які продовжують розвиток в Україні. Цьому сприяє наявність високоякісних фахівців і пожвавлення економічної ситуації в країні.

Про це свідчать дані компанії JLL.

За 3-й квартал в структурі попиту 38% припало на зазначені компанії. Сукупний обсяг угод за липень-вересень склав 44,8 тис. кв. м, що на 7% більше, ніж кварталом раніше, і на 8% вище результату 3-го кварталу попереднього року. При цьому можливості орендарів з підбору приміщень поступово скорочуються, тому що вакантних площ в існуючих будівлях залишається все менше, а обсяг нового будівництва поки невисокий.

У 3-му кварталі на ринок Києва вийшов тільки один офісний об'єкт – БЦ «Лагода», фаза 3 (клас B, площа 2,1 тис. кв. м). З урахуванням введеного в 2-му кварталі нового корпусу БЦ Unit City (клас B, 2,9 тис. кв. м), загальний обсяг нової пропозиції за перші дев'ять місяців 2018 року склав 5 тис. кв. м. При цьому на 4-й квартал заявлено завершення ще чотирьох офісних будівель в Києві загальною площею 33,6 тис. кв. м. Таким чином, річний обсяг введення складе 38,6 тис. кв. м, знизившись на 12% в порівнянні з 2017 роком.

Стаття по темі: Попит на «гнучкі офіси»: коворкінги перетворилися на золоту жилу

Джерело