Реєстрація /

Орендувати приміщення в терміналі F «Борисполя» можна буде в цьому році

Скоро повинні провести конкурс.

У терміналі F, який запрацював в березні 2019 року, розмістять магазини і кафе. Проведуть конкурс на отримання права оренди площ. Він попередньо повинен відбутися в лютому 2020 року. Однак у зв'язку з необхідністю затвердження підзаконної бази для нового закону «Про аренду», проведення конкурсу може затягнутися.

Про це повідомив генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін.

Він також висловився проти нової процедури проведення конкурсу на право оренди торгових площ, коли замість одного великого лота площу розділять на десяток невеликих шматків.

За словами Рябікіна, в новому варіанті є ризик, що виграють компанії, які продаватимуть тільки високомаржинальні товари.

«В результаті отримаємо чотири магазини з продажу алкоголю, сигарет і парфумерії. При цьому, не буде електроніки, сувенірів і т.д.», – додав він.

Він зазначив, що для аеропорту це буде означати більш низький середній чек в зоні дьюті-фрі і, отже, зменшення доходів від концесійного платежу, оскільки основний заробіток аеропорту формує не оренда, а відсоток від обороту.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше вартість поточного ремонт злітно-посадкової смуги та частковий ремонт руліжних доріжок в аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського оцінили у 33 мільйони гривень.

Джерело