Реєстрація /

Орендарям комунальної нерухомості запропонували 30% знижку


Київрада встановила знижку на рік.

Депутати  Київської міської ради вирішили запропонували знижку у 30% на оренду комунального майна. Вони внесли зміни до положення про оренду майна територіальної громади міста Києва. 

Рішення встановлює знижку в розмірі 30% для малого та середнього бізнесу до 31 грудня 2019 року. Так місто зможе конкурувати на ринку з об’єктами приватної та державної власності. 

«Наразі щомісяця оренда підвищується на коефіцієнт інфляції і люди масово звільняють об’єкти комунальної власності, які орендують. У результаті ми маємо сьогодні 146 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень, що можуть бути надані в оренду. Сьогоднішнє рішення спрямоване на підтримку підприємництва. Адже тепер орендні ставки становитимуть 70% від встановлених обсягів оплати за оренду комунальних приміщень для представників малого та середнього бізнесу. Діятиме така знижка до кінця наступного року. Завдяки цьому рішенню місто зможе підвищити ефективність використання об’єктів комунального майна», – сказав співавтор рішення, депутат Київради Олена Овраменко. 

Стаття по темі: Попит на «гнучкі офіси»: коворкінги перетворилися на золоту жилу

Джерело