Реєстрація /

Опубліковане відео пожежи у знаменитому Костелі Святого Миколая на Великій Васильківській

Вогонь знищив орган, в залі для глядачів обвалилася люстра

Близько 22.00 3 вересня в Києві сталася пожежа у Костелі Святого Миколая на Великій Васильківській. Пожежі відразу було присвоєно другий ранг підвищеної небезпеки.

За повідомленням мера Києва Віталія Кличка, на ліквідацію пожежі були відразу кинуті 4 одиниці техніки та 15 рятувальників.

За попередньою інформацією, займання сталося між першим і другим поверхами і швидко поширилося на покрівлю.

При пожежі був знищений духовий орган, розташований в костелі. Також не витримали кріплення величезної люстри і вона звалилася на підлогу залу для глядачів, де зазвичай проходять концерти органної музики.

В Киеве загорелся знаменитый Костел Святого Николая
Люстра впала на підлогу

 

Близько 23.00 п'ятниці було повідомлено, що пожежу локалізовано, жертв і постраждалих немає. Є перші кадри з місця пожежі.

Довідка про Костел Святого Миколая

Костел Св. Миколая (нині – Будинок органної та камерної музики) будувався в період 1899-1909 років архітектором Владиславом Городецьким. Висота його шпилів – 60 метрів. Собор є однією з визітівок Києва.

При будівництві автори проекту використовували залізобетон, який дозволив витримати стрункі пропорції в поєднанні з надійністю.

З 1978 в костелі працює Будинок органної та камерної музики, для нього майстрами чеської фірми «Rieger-Kloss» був створений унікальний орган з 55 регістрами, 3945 трубами різних діаметрів і довжини, зроблених з металу і дорогих порід дерева.

Орган був розташований у вівтарній частині собору, яка служила сценою. За попередньою інформацією, цей інструмент знищений під час пожежі

Джерело