Реєстрація /

Оприлюднили нове відео з будівництва Подільського мосту

Роботи тривають.

Роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході тривають. Зокрема, будівельники завершили встановлювати три великі металоконструкції у напрямку вулиці Набережно-Хрещатицької.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні будівельники завершили встановлювати три великих металоконструкції в напрямку вулиці Набережно-Хрещатицької. Загальна вага цих прогонів – 2400 тонн. Встановлювали їх за допомогою плавучого понтону, обладнаного супердомкратами», – повідомив Віталій Кличко. 

Також триває процес встановлення арочної конструкції мосту у проектне положення – до нього залишилося ще 10 сантиметрів. Фахівці використовують потужні домкрати, що по міліметрах опускають величезний прогін. Та постійно контролюють навантаження на ванти, що тримають конструкцію.

«А в напрямку Троєщини вже готові опори для майбутніх прогонів мосту. Триває і влаштування насипу проїжджої частини на Русанівських садах. Там, до речі, паралельно бетонують основу для майбутньої гілки метрополітену», – зазначив Віталій Кличко.

 

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що на бульварі Леоніда Бикова в Деснянському районі столиці з'явилася двостороння велодоріжка. Її довжина 500 метрів, а ширина 2,0-2,5 метра. Велодоріжка облаштована київськими комунальниками в рамках впровадження нової схеми організації дорожнього руху.

Джерело