Реєстрація /

Новий корпус «Охматдиту» добудували

Основні роботи завершили.

Завершили основні будівельні роботи нового корпусу лікарні «Охматдит», незабаром повинні доставити і підключити обладнання. Відкриття нового корпусу «Охматдиту» заплановано на 1 червня — до Дня захисту дітей.

«Радий, що в такий непростий для всіх нас період протистояння епідемії коронавируса нам вдалося дотриматися встановлених термінів. Ми роками чекали закінчення цього довгобуду. Зараз як ніколи важливо мати такі сучасні лікарні, особливо коли мова йде про дітей», – написав президент Володимир Зеленський.

Будівництво нового корпусу лікарні «Охматдит» почалося ще в 2011 році, проте в 2013 було заморожено. Після трирічної перерви роботи поновилися в 2016 році, і в 2018 був відкритий перший комплекс лікарні.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше відкрили великий лікувальний комплекс на понад 26 тис. квадратних метрів із системами МРТ та іншим обладнанням, яке дозволить проводити надскладні процедури українським дітям різного віку. Загальна вартість коштів, які витратили на закупівлі та проведення необхідних монтажних та будівельних робіт – близько 1 млрд. грн.  

Джерело