Реєстрація /

Нове житло в спальних районах за ціною зрівнялося з квартирами в центрі Києва

Де краще вибрати квартиру в Києві: в новобудові або на вторинному ринку?

Покупці квартир в Києві стали перед вибором: вибрати вторинне житло в центральній частині столиці або ж в новому ЖК, проте в спальному районі. За інформацією ріелторів, обидва ці варіанти зрівнялися за ціною.

Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова повідомила, що в жовтні 2018 року найбільш доступні за ціною квартири в Києві – об'єкти в нових житлових комплексах. За 1-кімнатну квартиру (27 кв. м) на бульварі Верховної Ради покупці заплатили 21 500 доларів, а за «одиницю» на пр. Глушкова (37 кв. М) - 28 000 дол.

«У жовтні виріс попит на квартири в нових будинках. При цьому житло в новобудовах в спальних районах (з хорошими якісними характеристиками) і в старому житловому фонді недалеко від центру коштує практично однаково. Комфорт, інфраструктура, нові комунікації, які є конкурентною перевагою новобудов, цінуються сьогодні покупцями більше, ніж місце розташування», – впевнена Олена Бібєрова.

Аналітика по темі: Ціни на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: жовтень 2018 р.

В цілому в жовтні ринок нерухомості в Києві трохи просів – на 2% в порівнянні з вереснем. Обсяги інвестицій склали 27,47 мільйона доларів.

Найдорожчою квартирою в Києві, проданою в минулому місяці, стали апартаменти площею в 300 квадратних метрів. Елітне житло розташоване на вул. Грушевського і обійшлося покупцями в 1,1 мільйон доларів.

Стаття по темі: Попит на квартири в новобудовах Києва виріс через коливання долара

Однак подібні угоди на даний момент в Києві – поодинокі. У структурі операцій з продажу квартир 34% займає житло ціною до 50 тисяч доларів, в сегменті 50-100 тисяч доларів укладено 48% договорів з продажу.

Джерело