Реєстрація /

«Нашим сім’ям загрожує небезпека»: інвестори ЖК «Варшавський плюс» звернулися до чиновників

Ініціативна група, що представляє інтереси інвесторів ЖК «Варшавський плюс», оприлюднила відкритий лист до чиновників: люди вимагають від ДП «Пуща-Водиця» виконати свої зобов’язання як замовника за інвестиційним договором від 2014 року в частині обов’язку подати документи до відповідних органів для введення в експлуатацію будинків. Також вони просять Фонд держмайна, як орган управління, зобов’язати це держпідприємство виконувати всі умови договору.

«Ми, громадяни України, платники податків, уклали з юридичним супроводом договори купівлі-продажу майнових прав на квартири у ЖК «Варшавський плюс» з повним пакетом дозвільної документації, перевіреної юристами. Багато хто з нас продав квартири, якими володів, та вклав особисті кошти для того, щоб покращити умови проживання наших дітей та батьків. Багато хто з нас збирав та заощаджував кошти протягом багатьох років, сумлінно працюючи у школах, дитсадках, на заводах, на підприємствах нашої рідної України», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що замовником будівництва об'єкту є ДП «Пуща-Водиця», кінцевим бенефіціарним власником якого є Фонд державного майна України. Сторонами за вказаним інвестиційним договором є ДП «Пуща-Водиця» та ТОВ «Конкорд-ДС-плюс».

При цьому станом на 07 червня 2021 року держпідприємство подало позовну заяву до Господарського суду м. Києва про визнання інвестиційного договору від 28.10.2014 (нова редакція договору №2811-1-ід/11 від 28.11.2011) недійсним через те, що начебто його повна реалізація визначає механізм вибуття земельної ділянки та іншого майна з власності держави та передачу у приватну власність ТОВ «Конкорд-ДС-плюс».

Зауважимо, 9 липня 2018 року Апеляційним судом міста Києва було підтверджено відсутність фактів незаконного припинення права постійного користування земельними ділянками ДП «Пуща-Водиця» на території Подільського району м. Києва та порушень вимог закону при укладанні та виконанні, зокрема, вищевказаного інвестиційного договору. Адже земельні ділянки залишилися у державній власності, в тому числі у постійному користуванні ДП «Пуща-Водиця».

З приводу посилань ДП «Пуща-Водиця», що їм було завдано значних збитків, оскільки підприємство втратило можливість використовувати земельні ділянки у Подільському районі м. Києва, інвестори наголошують, що у відповідності з даними Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, земельна ділянка площею 80,2877 га у Подільському районі м. Києва і надалі продовжує перебувати у постійному користуванні ДП «Пуща-Водиця». І в ході досудового розслідування жодного завдання збитків ДП «Пуща-Водиця» встановлено не було.

Читайте також: Дім, куди хочеться повертатись: чому інвестори обирають «Варшавський» мікрорайон від Stolitsa Group

Таким чином, ініціативна група вважає дії ДП «Пуща-Водиця» щодо затягування прийняття об’єкту в експлуатацію, подальшої його держреєстрації та оформлення прав власності є протиправними та такими, що порушують права інвесторів і можуть довести їх до особистого банкрутства.

«Визиває скорботу те, що наші здобутки можуть надлегко бути знищені тими, хто обіймає державні пости, але має конфлікт інтересів. Нашим сім’ям загрожує справжня небезпека з боку землерозпорядника, замовника будівництва – ДП «Пуща-Водиця», – зазначено у відкритому листі.

Люди вимагають від замовника будівництва – ДП «Пуща-Водиця», надати інформацію про отримання від забудовника документів для подальшого подання їх до ДАБІ, а також виконати свої зобов’язання за інвестиційним договором, який є чинним, в частині обов’язку подати документи до відповідних органів для введення будинків в експлуатацію. Крім того, Фонд держмайна як бенефіціарний власник та орган управління держпідприємства, на думку інвесторів, має  зобов’язати ДП «Пуща-Водиця» виконувати всі умови чинного інвестиційного договору.

Ініціативна група також попередила чиновників, що у разі неподання відповідних документів до ДАБІ для введення будинків в експлуатацію та подальшого виконання обов’язків відповідно до інвестиційного договору, інвестори вийдуть на акцію протесту і перекриють Хрещатик та Банкову, аби привернути увагу влади до цієї гострої соціальної проблеми. Крім того, у випадку продовження незаконних дій з боку ДП «Пуща-Водиця», інвестори мають намір відстоювати власні права у судовому порядку.

«Так у політичному вогнищі гинуть зароблені важкою щоденною працею гроші та багаторічні заощадження громадян України, добросовісних платників податків, виборців, права яких гарантовані вищим законодавчим документом країни – Конституцією України. Гинуть багаторічні іноземні інвестиції для підтримки збиткових державних підприємств України, які вже десятиріччями стоять занедбаними. Погіршується інвестиційний клімат, за покращення якого піклується наш Президент з метою зробити державу конкурентоспроможною та заможною», – підкреслюють автори листа.

Джерело

Теґи