Реєстрація /

На Русанівський набережній облаштують поливо-зрошувальну мережу

Зелені зони збережуть.

Для збереження зелених насаджень у парку на Русанівській набережній облаштують поливо-зрошувальну мережу. Це покращить якісний стан газонів, квітників, приживлюваності саджанців дерев і кущів не лише на Русанівській набережній, а й на Русанівському бульварі та бульварі Ігора Шамо. Проект реалізують до 31 грудня 2020 року.

Для цього необхідно будівництво насосної станції та водопроводу технічної води в парку на Русанівській набережній в Дніпровському районі. Використання технічної води зменшить витрати питної води. Крім того, вода з природних водойм є найбільш сприятливою для розвитку рослин і виключає засоленість ґрунтів.
Проект на зазначені роботи буде розроблено 2019 року.

Щомісячно в літній період на полив 136 га зелених насаджень, квітників і газонів у місті витрачається близько 25 тис. куб. м питної води.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше у Київській міськдержадміністрації дали старт будівництву очисних споруд озера Райдужного в Дніпровському районі Києва і благоустрою його пляжу. На фільтрацію водойми і роботи на прилеглій до нього території за два роки зі столичного бюджету збираються витратити 34 млн. грн. На озері побудують очисні споруди і впорядкують навколишню територію.

Джерело