Реєстрація /

На реконструкцію дитячих садків Київ витратить 2 мільярди гривень у 2020 році

Ремонти тривають.

За останні роки у Києві збудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 27 дитсадків.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«За п’ять років фінансування освітньої сфери зросло у 3,5 рази  – із 5 млрд. грн у 2014 році до 18,6 млрд. у 2019 році. За ці кілька років ми побудували або повністю реконструювали у столиці 8 шкіл та 27 дитсадків. Створили понад 15 тисяч місць у садочках», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що цього року в столиці відкрили сучасну та енергоефективну школу № 42 у Дніпровському районі, повністю оновлений садок № 593 в Оболонському районі. Ще один новий дитсадок після реконструкції відкриють до кінця року в Дарницькому районі.

У 2020 році в столиці продовжать реалізацію проекту «Гроші ходять за дитиною». На це планують виділити 5,1 млрд. грн. На будівництво нових садків та шкіл, реконструкцію та ремонт існуючих спрямують понад 2 млрд. грн.

Наступного року продовжать будівництво двох садків з нуля – на Троєщині та в Солом’янському районі. Ще два садки очікує реконструкція. Також реконструкція з прибудовою відбудеться в одній зі столичних гімназій.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що у чотирьох дошкільних установах встановили сонячні колектори, що дозволяють виробляти теплову енергію для підігріву води. Загалом у Києві за останні три роки провели комплексну термомодернізацію 28 шкіл та дитсадків, зменшивши у них споживання енергії майже вполовину.

Джерело