Реєстрація /

На Київщині розробляють проект будівництва реабілітаційного госпіталю

Також планують відновлення шкіл.

Фонд американського благодійника Делла Лоя Хансена та Київська обласна державна адміністрація (КОДА) розпочали спільну роботу з розробки концепції створення у Київській області сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців та цивільних осіб. Крім того, у планах відновлення 10 шкіл, зруйнованих внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

«З наступного тижня розпочнемо детальний аналіз усієї документації. До роботи залучаємо міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, які постраждали від війни», – повідомив голова КОВА.

Він зазначив, що проект потребує чималих інвестицій. Тому для його реалізації потрібне залучення кола благодійників, урядових, неурядових організацій під керівництвом Фонду Місія Хансена в Україні. Фонд та його засновник Делл Лой Хансен – надійні та фінансово відповідальні партнери.

Крім того, ще один проект, який планується реалізувати у Київській області, – повернення до якісного навчання 10 тис. школярів. Планують відбудувати 10 шкіл, зруйнованих внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Також розглядатиметься можливість завершення будівництва освітніх закладів, розпочатого ще до повномасштабного вторгнення. Одну зі шкіл збудують у селі Тарасівка у «Містечку Хансена» до 1 вересня 2025 року. Це сучасний заклад площею близько 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал», – йдеться у повідомленні.

Спочатку планується відбудувати 30 будинків у Андріївці та 30 будинків у Мощуні. На кожен отриманий сертифікат є поновлення фонд надає додатково до 30 тис. доларів на відновлення будинків. Також планується розширити програму на квартири, у тому числі 77 малозабезпечених сімей, які мають сертифікати на придбання нових будинків за програмою «єВідновлення», отримають дофінансування від Фонду на купівлю сучасних квартир із ремонтом на Софіївській Борщагівці.

Також разом із представниками фонду голова КОВА відвідав компанію Biomerics, яка є одним із лідерів виробництва медичного обладнання, зокрема, для хірургічних операцій. Компанія, щоб підтримати Україну, у травні цього року відправить до медустанов Київської області контейнер із таким обладнанням, яке налічуватиме близько 1 млн одиниць.

На Київщині Благодійний Фонд «Місія Гансена в Україні» реалізує 3 соціальні проекти. Це житло для всередині переміщених осіб загальною потужністю 894 квартири.

Зокрема, у селі Тарасівка збудовано «Городок Гансена». Вже здано дві черги житла, ще дві – до кінця липня та до кінця жовтня цього року.

У селі Софіївська Борщагівка викуплено 259 квартир, у селі Колонщина збудовано «Чудо Містечко» – комплекс індивідуальних житлових будинків для ВПО літніх людей. Перша черга заселена. Починається будівництво другої черги для 110 сімей.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело