Реєстрація /

На Хрещатику замість каштанів тепер ялівці

Навесні висадять дерева.

На Хрещатику в Києві замість каштанів висадили ялівці. У «Київзеленбуді» повідомили, що каштани з лунок видалили минулого літа через сухостійний стан дерев. Це пов'язано з тим, що каштани вже не витримують сучасних умов міста. Також комунальники заявили, що в наступному році в рамках запланованої реконструкції Хрещатика буде вирішуватися питання з участю екологів про висадку нового виду дерев.

«Зі свого боку ми будемо рекомендувати висаджувати на головній вулиці саме ті дерева, які є стійкими до умов міста. Також будемо пропонувати влаштувати автоматичний полив-зрошувальну систему і продумати систему, при якій коріння цих дерев в подальшому не будуть псувати дорожнє покриття. У Львові, наприклад, висаджують дерева вздовж доріг в бетонні колодязні кільця. Тоді коріння ростуть вглиб, не руйнуючи трасу і тротуари», – повідомили у відомстві.

Разом з тим міська служба озеленення зазначила, що в Києві все ще залишилося багато каштанів в парках і скверах. Крім того, планується висаджувати нові.

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Раніше повідомлялося, що столичну владу закликали перед проведенням реконструкції вулиці Хрещатик провести громадські слухання за участю Національної спілки архітекторів України.

Джерело