Реєстрація /

На Хрещатику реконструюють відоме кафе

Кафе давно не працювало.

Державна архітектерно-будівельна інспекція видала дозвіл ТОВ «Олімп- ЛТД» на «реконструкцію з надбудовою кафе» на вул. Хрещатик, 23-Б у Києві. За цією адресою (навпроти КМДА) розміщується закинута будівля ресторану «Гімалаї».

Про це повідомляє видання «Хмарочос».

Зазначається, що власники ресторану ще з 2014 року планують знести павільйон та збудувати замість нього щонайменше 4 поверхи з новою торговельно-розважальною функцією.

«Попередній проєкт, розроблений компанією ABC-build, передбачав для нової будівлі «декілька варіантів фасадів, інтегрованих в існуючу забудову, оскільки вулиця Хрещатик є вулицею-пам’яткою», – йдеться у повідомленні.

Водночас із самого початку проти таких планів виступили жителі сусіднього будинку, який є частиною архітектурного ансамблю вулиці. За їхніми словами, під час першого спорудження цього павільону ресторатори захопили їхню прибудинкову терасу, а нове будівництво наглухо закриє їм вікна.

Замовник будівництва у минулому році просив Мінрегіонбуд дозволити йому відхилитися від деяких будівельних норм, але принаймні двічі отримував відмову.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що загальнонаціональний карантин ризикують не пережити близько сотні столичних кафе і ресторанів.

Джерело