Реєстрація /

Можливість проектування туалетів для пасажирів у метро визначить Мінрегіон

Туалети можуть зробити на входах до станцій.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчить можливість проектування громадських туалетів для пасажирів на станціях метрополітену або при входах до них.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Питання наявності на станціях метрополітену туалетних кімнат, доступних для звичайних людей (пасажирів метро), не нове і періодично піднімається громадянами. На скільки мені відомо, в Києві навіть створювали таку петицію, яку підтримало багато киян. Тобто запит у суспільства є. Але проектування публічних туалетів на станціях метрополітену в державних будівельних нормах зараз не передбачено. Тому зараз, оновлюючи ДБН щодо метрополітенів, ми вирішили також проаналізувати і це питання та розглянути пропозицію щодо введення нової норми, яка буде стосуватися можливості проектування туалетів на станціях метро чи при вході до них», – сказав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

За його словами, треба проаналізувати всі технічні можливості щодо того, як це можна зробити. 

«Потрібно зробити оцінку питання з усіх сторін.  Ключові критерії: необхідність, безпека і співвідношення щодо вартості. Можливо, на самих перонах станцій робити це буде складно технічно. Альтернативні варіанти – проектувати громадські вбиральні при вході у метро або в підземних переходах. Це буде зручно для людей. У багатьох країнах Європи саме так і зроблено, наприклад, у підземках Лондона, Парижа чи Рима працюють такі туалети», – зазначив заступник міністра.

Джерело